Formele activiteiten

‘What law school doesn’t teach you’

Team Formeel bestaat uit vijf gemotiveerde, ambitieuze en gedreven rechtenstudenten en is de drijvende kracht achter de formele activiteiten van NSO Eques. Het doel van Team Formeel is om jou met verschillende rechtsgebieden en beroepspraktijken binnen het ondernemingsgericht recht in aanraking te laten komen door interessante activiteiten te organiseren en je zo te prikkelen om je meer te verdiepen in bepaalde onderwerpen.

Bij onze maandelijkse lunchlezing worden wetenschap en praktijk gecombineerd en presenteren professoren, advocaten en bedrijfsjuristen een actueel onderwerp. Zo kun je in je lunchpauze kennis tot je nemen onder het genot van een door ons verzorgde lunch en een kop koffie. Daarnaast is Team Formeel medeverantwoordelijk voor de organisatie van ‘De Verdieping’. Middels vier bijeenkomsten krijgen B3-studenten verbreding en verdieping naast de cursussen Burgerlijk Recht I en Ondernemingsrecht aangeboden. Advocaten en wetenschappers uit de praktijk gaan dieper in op de stof uit de colleges en onderwerpen die daarmee verband houden. Na succesvolle afsluiting van deze cursussen ontvang je een certificaat waarmee je aan kunt tonen dat je na het reguliere curriculum dat de universiteit verzorgd ook bereid bent om zelf een stapje verder te gaan.

Na een succesvolle Dag van de Legal Counsel afgelopen jaar, halen wij dit jaar juristen uit de financiële sector naar Nijmegen met het evenement Dag van de Financials. Dit evenement geeft jou de mogelijkheid om kennis te maken met carrièremogelijkheden buiten de advocatuur. Team Formeel is betrokken bij de organisatie van deze dag, waar de deelnemende bedrijven inhoudelijke en interactieve workshops verzorgen en hun werkzaamheden nader toelichten. Zo kun jij ontdekken of een carrière buiten de advocatuur wellicht iets voor jou is.

Wij verwachten jou door het aanbieden van de diverse activiteiten kennis en inspiratie mee te geven tijdens en na je studie. Ook willen wij je een zo volledig mogelijk beeld geven van de carrièremogelijkheden na je studie. Tot snel op een van onze activiteiten!

Team Formele activiteiten 2019-2020 bestaat uit Sharon Otter, Julius Genc, Sharon Thielens (boven, v.l.n.r.), Jamy van Wingerden en Marloes van Drenth (onder, v.l.n.r.).