Formele activiteiten

‘What law school doesn’t teach you’

Team Formeel bestaat uit vier gemotiveerde, ambitieuze en gedreven rechtenstudenten en is de drijvende kracht achter de formele activiteiten van NSO Eques. Het doel van Team Formeel is om jou met verschillende rechtsgebieden en beroepspraktijken binnen het ondernemingsgericht recht in aanraking te laten komen door interessante activiteiten te organiseren en je zo te prikkelen om je meer te verdiepen in bepaalde onderwerpen.

Bij onze maandelijkse lunchlezing worden wetenschap en praktijk gecombineerd en presenteren professoren, advocaten en bedrijfsjuristen een actueel onderwerp. Zo kun je in je lunchpauze kennis tot je nemen onder het genot van een door ons verzorgde lunch en een kop koffie. Daarnaast is Team Formeel medeverantwoordelijk voor de organisatie van ‘De Verdieping’. Middels vier bijeenkomsten krijgen B3-studenten verbreding en verdieping naast de cursussen Burgerlijk Recht I en Ondernemingsrecht aangeboden. Advocaten en wetenschappers uit de praktijk gaan dieper in op de stof uit de colleges en onderwerpen die daarmee verband houden. Na succesvolle afsluiting van deze cursussen ontvang je een certificaat waarmee je aan kunt tonen dat je na het reguliere curriculum dat de universiteit verzorgd ook bereid bent om zelf een stapje verder te gaan.

Bovendien zal team Formeel zich in het tweede semester weer richten op het organiseren van de Soft Skills Course. Bij de Soft Skills Course wordt gedurende drie middagen aandacht besteedt aan cruciale skills waarvoor in het reguliere onderwijs geen plek is, zoals onderhandelen, pitchen en timemanagement.

Wij verwachten jou door het aanbieden van de diverse activiteiten kennis en inspiratie mee te geven tijdens en na je studie. Ook willen wij je een zo volledig mogelijk beeld geven van de carrièremogelijkheden na je studie. Tot snel op een van onze activiteiten!

Team formeel 2021-2022 bestaat uit: v.l.n.r. Leorah Hermans, Famke Teeuwen (teamcaptain), Laura de Vries, Koen Vrieling.