Jeroen van Calker is associate bij Allen & Overy, maar hij is jullie misschien beter bekend als Bestuurslid – Hoofd activiteiten in het tweede bestuur van NSO Eques. In deze special vertelt hij over zijn ervaringen bij Allen & Overy

Waarom koos je voor Allen & Overy?

Ik had al eerder stage gelopen bij Nederlandse kantoren en wilde graag nog een Angelsaksisch kantoor van binnen meemaken. Allen & Overy behoort niet alleen internationaal tot de top, maar is ook in Nederland erg groot. Maar misschien nog wel belangrijker vond ik dat de mensen die ik er had ontmoet mij erg aanspraken.

Hoe zag een dag eruit?

‘s Ochtends eerst espresso halen bij de barista, die al na twee dagen mijn keuze had onthouden. Het werk was erg afwisselend: je vastbijten in een memo, meegaan naar een zitting en met de hele sectie lunchen (erg gezellig en op dinsdag werd de meest recente jurisprudentie besproken). In de middag vaak even bijpraten met mijn medestagiairs en soms dronken we aan het einde van de dag nog samen een drankje.

Wat was het hoogtepunt de afgelopen twee maanden?

Onverwachts mocht ik mee naar een meeting met cliënten om de strategie voor een arbitrageprocedure uit te stippelen. Erg gaaf om dit als student mee te mogen maken! Ook leuk was het om bij de voorbereiding van een kort geding betrokken te zijn en in het vonnis mijn eigen research terug te lezen.

Wat was voor jou Embrace the Unexpected tijdens je stage?

Mijn kamergenoot moest beslag laten leggen op een groot aantal zeeschepen die op dat moment op verschillende plekken in de wereld aangemeerd lagen dan wel op open zee voeren. Een juridisch zeer complexe uitdaging met veel papierwerk. Met een creatieve oplossing (en een welwillende wederpartij) wist hij door middel van één akte een executoriale titel voor alle schepen te verkrijgen. Zodra de schepen Nederlandse wateren binnenvoeren, konden ze direct aan de ketting gelegd worden.

Wat onderscheidt A&O van andere kantoren?

Angelsaksische kantoren hebben de naam dat er hard wordt gewerkt. Dit is bij Allen & Overy zeker waar, maar de sfeer is altijd top. Als stagiair maakt iedereen ook tijd voor je. Dit alles zorgt ervoor dat je je al snel op je gemak voelt.

Previous post

Follow-up: Ondernemingsraad dagvaardt de Nederlandse Staat in het kader van privatisering Holland Casino

Next post

Beloningsverhouding: reden tot heroverweging van het remuneratiebeleid?