Brexit and beyond

Op donderdag 18 april vindt het zesde symposium van NSO Eques plaats. Het onderwerp van het symposium is Brexit and beyond: de juridische impact nader beschouwd. Onder leiding van professor Van Solinge vertellen vijf interessante sprekers vanuit hun eigen invalshoek over de Brexit en de juridische gevolgen. In de middag vinden workshops plaats van diverse advocatenkantoren met als thema de Brexit. Uiteraard sluiten we de dag af met een gezellige borrel.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 09:15 uur: inloop Fort Lent
 • 09:45 uur: opening door professor Van Solinge
 • 10:00 uur: start van het plenaire gedeelte
 • 11:00 uur: koffiepauze
 • 11:45 uur: vervolg van het plenaire gedeelte gevolgd door de discussie
 • 13:00 uur: lunch
 • 14:00 uur: eerste workshopronde
 • 15:00 uur: koffiepauze
 • 15:30 uur: tweede workshopronde
 • 16:30 uur: afsluiting van het symposium en borrel
 • 18:00 uur: einde dag

 

Indien je gebruik maakt van ons busvervoer; de bus zal om 09:00 uur van Nijmegen Centraal Station vertrekken en om 17:45 uur zullen we verzamelen om weer terug rijden. De bus zit helaas vol.

Schrijf donderdag 18 april alvast in je agenda en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes via de website en onze Facebookpagina.

 

Sprekers:

Sander van Leijenhorst. Hij is als Program Manager Brexit bij de AFM nauw betrokken bij de Brexit. In het verleden heeft de heer Van Leijenhorst onder andere ervaring opgedaan in het toezicht op de financiële infrastructuur als senior toezichthouder op handelsplatformen. Zijn jarenlange ervaring als toezichthouder en nauwe betrokkenheid bij de Brexit-processen maken hem een waardevolle eerste spreker voor ons symposium.

Harold Koster is Associate Professor Corporate en Financial Law aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij Raadsheer Plaatsvervanger bij het Gerechtshof in Amsterdam én is hij geregeld in Dubai te vinden. Daar is hij hoogleraar Arbitragerecht. Harold Koster komt vertellen over de ondernemingsrechtelijke aspecten van de Brexit.

Namens Aegon N.V. komen Arthur van den Hurk en Willem Beltman, Senior Regulatory Counsel en Senior Legal Counsel, een duo-presentatie geven op het symposium. Willem Beltman is bij Aegon met name betrokken bij kapitaalmarkttransacties, derivaten en financieringen. Voordat hij bij Aegon kwam werken, werkte hij bij Rabobank en was hij advocaat bij Hogan Lovells. Arthur van den Hurk houdt zich bij Aegon bezig met financieel toezicht, met de nadruk op ontwikkelingen die relevant zijn voor de Aegon groep als geheel. Tevens is hij o.a. voorzitter van de Commissie Regelgeving en Juridische Zaken van het Vakbond van Verzekeraars, lid van het Policy Committee van European Issuers en is hij actief binnen werkgroepen van Insurance Europe. Ook Arthur begon zijn carrière als advocaat.

Gerard Kastelein zal gevolgen van de Brexit vanuit financieelrechtelijk perspectief belichten. Kastelein is al 23 jaar werkzaam in de advocatuur en tevens partner bij Allen & Overy. Voordat hij met zijn loopbaan startte, studeerde hij aan de Universiteit van Leiden en de University of London. Als adviseur van de Staat, bedrijven en financiële instellingen weet hij als geen ander welke complicaties ontstaan door de Brexit. In samenwerking met het Van der Heijden Instituut heeft Kastelein in 2014 een boek gepubliceerd waarin het gehele complex aan regels en institutionele veranderingen dat van toepassing is op de Europese bankenunie wordt uiteengezet: ’’De bankenunie en vertrouwen in een goede afwikkeling: preadvies voor de Vereniging voor Financieel Recht 2014.’’ 

Jochem Wiers is sinds december 2016 werkzaam als Hoofd van de Taskforce Brexit bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar aan de universiteit van Groningen, waar hij doceert in Nederlands buitenlands beleid. Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken was hij eerder werkzaam als Hoofd Eenheid Strategische Advisering en Afdelingshoofd bij de afdeling Klimaat, Energie, Milieu en Water. Daarvoor was Jochem Wiers adviseur voor Europese en economische zaken bij de Nederlandse ambassade in Parijs en senior beleidsadviseur bij de afdeling Europese integratie. Tijdens het Symposium zal de heer Wiers meer vertellen over zijn politieke werkzaamheden voor de Brexit.

 

 

Previous post

Kantoorbezoek Pels Rijcken

Next post

Radboud Excellence Lunch & Lecture