Iris Palm-Steyerberg is buitenpromovenda en werkt bij De Nederlandsche Bank als afdelingshoofd juridische zaken. Ze komt dinsdag 26 februari naar Nijmegen om voor ons een lunchlezing te verzorgen over de fit en proper test, de toets geschiktheid en betrouwbaarheid bestuurders en commissarissen.

Een van de lessen van de financiële crisis van 10 jaar geleden is dat bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen, en andere financiële ondernemingen veel meer aandacht dient te zijn voor “goed bestuur”. In antwoord hierop zijn de financiële toezichthouders (AFM en DNB) bestuurders en commissarissen in de sector intensiever op betrouwbaarheid en geschiktheid gaan toetsen. Ook de ECB hanteert een intensieve toets. Maar deze intensievere toets heeft ook tot kritiek geleid uit de sector, de toezichthouder zou namelijk te streng zijn. Tijdens de lunchlezing wordt aan de hand van diverse casusposities toegelicht op welke wijze DNB deze toets uitvoert, en kunnen aanwezigen ook zelf aangeven tot welke uitkomst zij zouden zijn gekomen. Ben jij even streng als de toezichthouder?

Schrijf je in voor deze lezing en zet dinsdag 26 februari 2019 van 12:15 tot 13:15 in je agenda! De lezing wordt gehouden in Gr. -1.075. Natuurlijk verzorgt Eques de lunch.

Previous post

Bestuursinteresselunch

Next post

Soft Skills Course