18 februari staat de eerste lunchlezing van het tweede semester op de planning. Deze zal in het teken staan ​​van de blokkeringsregeling binnen de BV en worden verzorgd door Arnaud Wilod Versprille en Moniek Wever, die beide handelingen zijn bij Olenz Notarissen. Arnaud is tevens mede-auteur van het handboek ondernemingsrecht en Moniek doceert voor het INM en Lexlumen op het gebied van ondernemingsrecht.

De naam zegt het al, de BV is een besloten vennootschap. Dat houdt in dat je niet zomaar aandeelhouder kan worden, maar dat er een besloten kring van aandeelhouders is. Deze regeling nodig in een maatschappelijke behoefte om te weten met wie je een samenwerking in een vennootschap aangaat.

Bij deze bijeenkomst wordt stilgestaan ​​bij de rede van een “besloten” vennootschap, de wettelijke bepalingen en een aantal veelvoorkomende wettelijke regelingen. De bijeenkomst zal met name een praktisch gehalte hebben om inzicht te geven aan de studenten wat er in de praktijk door wordt gevraagd en hoe notarissen en advocaten regelingen gebruiken om aan die vraag te kunnen voldoen.

Zoals gebruikelijke instructies Eques de lunch, die om 12:15 zal klaarstaan ​​bij GR. -1.075. De lezing zal aanvangen om 12:30 en duurt tot 13:15.

Previous post

Dirkzwager bachelorevent

Next post

Clifford Chance Select Class