Student Seminar Tax – 19 oktober 2021: Fiscale aspecten van SPACs & voorgenomen aanpassingen in het fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen.

De beursgang van “special purpose acquisition companies” (SPACs) is een hype die vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid naar Nederland. Een SPAC is een vennootschap opgericht om door middel van een beursgang kapitaal op te halen waarmee de overname van of fusie met een (veelbelovende) private onderneming wordt gefinancierd. Charlotte en Tim vertellen je in het eerste deel van dit Student Seminar graag over de fiscale problematiek van de SPAC.

Het huidige kwalificatiebeleid van rechtsvormen veroorzaakt vaak internationale mismatches. Ter bestrijding van belastingontwijking en in aanvulling op de implementatie van specifieke maatregelen op het gebied van hybride mismatches kondigde het kabinet aanpassingen van het fiscaal kwalificatiebeleid aan. Charlotte en Tim vertellen je in het tweede deel van deze Student Seminar graag over deze voorgenomen aanpassingen.

Wil je hier meer over weten en ben je benieuwd naar de ervaringen die Charlotte Hoff en Tim de Raad hiermee hebben in de praktijk? Schrijf je hier dan in voor het Student Seminar Tax op  19 oktober 2021. Het Student Seminar wordt afgesloten met een lunch waar je kennis kan maken met het hele fiscale team van Allen & Overy LLP.

Previous post

Allen & Overy - Student Seminar ICM

Next post

Stibbe - Praktijkdag Energy & Industry