Functiebeschrijving

Op donderdag 13 januari 2022 vanaf 13:00 uur zal de tweede editie van Base Camp: The Student Edition plaatsvinden! Geïnspireerd op ons Trainee Base Camp, kun je tijdens deze middag in drie sessies meer te weten komen over Legal Design, Projectmanagement en Pitchen bij A&O. Tijdens de Student Base Camp maak je kennis met A&O, ontdek je hoe we invulling geven aan onze normen en waarden en leer je zowel je juridische als professionele vaardigheden te optimaliseren.

Het programma ziet er als volgt uit:
Sessie 1: Legal Design door Mischa Grunberg
Legal Design wordt steeds belangrijker in de praktijk en geeft toegevoegde waarde aan alle juridische diensten en processen. Opdrachtgevers vragen steeds meer om kortere ‘to the point’ rapporten en documentatie, waarbij legal design een leidende rol in de communicatie kan spelen. In deze cursus staat het verkrijgen van kennis, vaardigheden, en het ‘gevoel’ voor het ontwerpproces centraal. Daardoor krijg je de tools die nodig zijn om een duidelijk en overtuigend juridisch verhaal te kunnen overbrengen.

Sessie 2: Projectmanagement door Nandini Jawalapersad en Frans de Witte
Het beheersen en toepassen van legal project management is voor iedere legal professional in de praktijk onmisbaar. Je kunt het namelijk op alle juridische casussen en diensten toepassen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de juridische dienst of het proces continue wordt gewaarborgd en verbeterd. In deze cursus leer je de basiselementen van legal project management en oefenen we hoe dit in de praktijk werkt door middel van een real life casus.

Sessie 3: Pitchen door Marco van der Meer 
Een belangrijk onderdeel van de praktijk is pitchen; steeds vaker worden advocatenkantoren door cliënten gevraagd om zich te presenteren en aan te geven hoe ze een project aanpakken, waarde gaan toevoegen en wat de kosten zijn. De concurrentie is sterk en voor hetzelfde project worden veelal meerdere kantoren benaderd. Een goede pitch is daarom cruciaal. In deze sessie gaan we in op wat erbij een succesvolle pitch komt kijken, de rol van ons Business Development team, het pitchproces en hoe je jezelf het best kunt verkopen.

 

Aanmelden kan tot 30 december 2021. Meld je hier aan!

Previous post

Allen & Overy - A&O First 2022 6 en 7 april 2022

Next post

Pels Rijcken - Masterclass Mr. Z 8, 9 en 10 juni 2022