Op vrijdag 3 februari 2017 vindt de derde editie van de Dag van de Nichekantoren plaats. Om kennis te maken met de specialismes en dynamische praktijk van Nichekantoren, hebben Eques en V.I.E.R. vijf kantoren uitgenodigd om naar Nijmegen te komen. Dit is jouw kans om meer te weten te komen over dit deel van de Nederlandse topadvocatuur. Het programma bestaat uit een lunch, twee inhoudelijke workshops en een uitgebreide borrel!

Uiteraard kan je bij de inschrijving aangeven naar welk van de deelnemende kantoren je voorkeur uitgaat voor de workshops. Hieronder vind je een korte beschrijving van de deelnemende kantoren.  Inschrijven kan via de knop bovenaan deze pagina. Vergeet niet je cv te uploaden!

Kosten: € 5,-
Tijd: 12:30 – 18:00
Locatie: Grotiusgebouw

Deelnemende kantoren

Lemstra van der Korst

Lemstra Van der Korst is een gespecialiseerd advocatenkantoor dat zich bezighoudt met de commerciële procespraktijk. De advocaten van Lemstra Van der Korst hebben ruime ervaring in het adviseren van nationale en internationale ondernemingen. Doel is het voorkomen van nieuwe geschillen en het oplossen van bestaande geschillen.

De dienstverlening van Lemstra Van der Korst kenmerkt zich door een intensieve betrokkenheid van de partners. Het team van professionals is creatief en flexibel. Lemstra Van der Korst wordt vaak ingeschakeld door de traditionele kantoren om als ‘co-counsel’ gezamenlijk op te treden in complexe zaken. Tot de expertise van het kantoor behoren het voeren van procedures bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam en collectieve acties en schikkingen onder de Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade. Lemstra Van der Korst beschikt over een uitgebreid netwerk van good friends in de belangrijkste jurisdicties binnen de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Bureau Brandeis

Bureau Brandeis is een nieuw litigation kantoor dat zich onderscheidt door de beslechting van complexe geschillen, dikwijls met een bijzonder maatschappelijk of bedrijfseconomisch belang. Onze doelstelling is de advocatuur te beoefenen zoals die bedoeld is: onafhankelijk, betrokken en uitgesproken, met een nadruk op het procederen. Wij hebben een mening over het recht en de zaken die we behartigen. Wij staan achter onze cliënten en vechten voor hun belang alsof het om onze eigen belangen gaat.

Bureau Brandeis is een litigation boutique, gespecialiseerd in de beslechting van complexe geschillen. Wij staan onze cliënten bij in elk stadium van een procedure, zowel bij overheidsrechters als bij tribunalen. Daarnaast voorzien wij in arbiters, mediators en onderzoekers in het kader van enquêteprocedures. Een select gezelschap van hooggekwalificeerde, zeer ervaren professionals heeft zich daartoe aan bureau Brandeis verbonden. Bovendien adviseren wij op het gebied van government and public affairs.

Onze cliënten zijn ondernemingen en belangenorganisaties. Zij worden regelmatig naar ons doorverwezen door andere advocatenkantoren die onze deskundigheid erkennen.

RESOR

RESOR is een internationaal georiënteerd ‘niche’ advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in herstructureringen, (internationaal) insolventierecht, en corporate litigation. RESOR is een kantoor aan de Zuidas, maar anders dan andere Zuidas-kantoren. Met minder dan twintig advocaten en juridisch medewerkers is RESOR een ‘klein groot’ kantoor: klein in aantal, maar opererend in het type zaken dat ook gedaan wordt bij de grote kantoren. De advocaten van RESOR worden beschouwd als ‘top van de markt’ en we streven er voortdurend naar die topkwaliteit te blijven leveren. Daarom zijn we gespecialiseerd in onze ‘niche’ en doen we alleen zaken op ons eigen vakgebied. Zo kun je met een gedreven team het niveau leveren dat de cliënten verwachten.

De advocaten bij RESOR zijn gespecialiseerd in complexe en vaak internationale vraagstukken op diverse rechtsgebieden, waarbij het werk het beste samengevat kan worden als ‘alles wat te maken heeft met bedrijven in financiële problemen’. Hierbij komen niet alleen het faillissementsrecht, goederenrecht en ondernemingsrecht aan bod, maar ook allerlei andere facetten van het burgerlijk (proces)recht. Het insolventierecht wordt niet voor niets ook wel de lakmoesproef van het privaatrecht genoemd.

Janssen Broekhuysen

JanssenBroekhuysen Advocaten (JBA) is een nichekantoor dat zich volledig toelegt op het ondernemingsrechtelijke transactie-, proces- en financieringspraktijk. We adviseren over alle facetten van de transactiepraktijk: fusies, overnames, private equity, het opzetten van investeringsfondsen, (her)financieringen en herstructureringen. Verder zijn we ook redelijk actief in venture capital transacties en zijn we betrokken bij allerlei vormen van joint ventures. We treden zowel voor investeerders en participatiesmaatschappijen op, als voor strategische partijen. We denken pragmatisch, zijn direct aanspreekbaar en hechten aan persoonlijkebetrokkenheid.

Het kantoor is een afsplitsing van een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor (Allen & Overy) en bestaat uit een hecht team van gecommitteerde juridische professionals met een bewezen track record in de transactiepraktijk.

Klos c.s.

KLOS c.s. is een toonaangevend advocatenkantoor gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Onze missie is het beschermen van de creativiteit, goodwill, reputatie en knowhow van onze cliënten. Wij beschermen wat de producten van onze cliënten uniek maakt: branding, design, content en technologie. Onze advocaten voeren juridische procedures en geven helder, doordacht en direct toepasbaar advies over de bescherming van merken, productvormgeving (design), auteursrecht (copyright), handelsnamen, domeinnamen, octrooien (patenten), knowhow, portretrecht en databases. Met als uitvalsbasis Amsterdam, denken, adviseren en procederen wij op Europese schaal.

Previous post

Update: De continuerende aandelenlease-affaire, een drietal recente arresten

Next post

Update: Meavita revisited