Op 18 november 2016 organiseert NSO Eques de eerste editie van de ‘Dag van de Legal Counsel’.
 
De Dag van de Legal Counsel haalt juristen uit het bedrijfsleven naar Nijmegen, en biedt zo een mogelijkheid voor studenten om kennis te maken met de carrièremogelijkheden buiten de advocatuur. Graag laten we jullie kennismaken met de mogelijkheden in het bedrijfsleven.
 
Op deze dag komen de volgende sprekers spreken:
  • Jean Schreurs, Chief Corporate Counsel bij NXP Semiconductors. Jean Schreurs heeft een hele brede ervaring met corporate & financial law, compliance, labour law, beursnoteringen en beursfondsen in de USA, private equity en meer. Hij is voormalig voorzitter, thans bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB).
  • Claire Saes, Head of Legal bij Jumbo Supermarkten. Jumbo Supermarkten is een familiebedrijf en retailbedrijf, wat het werk als Counsel een hele specifieke dynamiek geeft. Tevens is Claire Saes voorheen advocaat geweest.
  • Arno van Hekesen, Vice President M&A bij Koninklijke Philips. Arno van Hekesen is bijzonder bedreven in corporate law en business/commercial werk. Hij is ook in Amerika werkzaam geweest als counsel en is momenteel werkzaam voor de M&A afdeling van Philips.
  • Caroline Omloo, Associate General Counsel Corporate & Finance bij Shell International. Caroline Omloo heeft verschillende juridische posities binnen Shell gehad en houdt zich voornamelijk bezig met Corporate & Financial law. Ze heeft ook ervaring opgedaan bij de compliance afdeling, een interessant en belangrijk aspect van het werk als Legal Counsel.

De deelnemende bedrijven zullen in een plenair gedeelte een korte introductie over het bedrijf geven en aan de hand van inhoudelijke en interactieve workshops hun werkzaamheden aan de studenten toelichten. We zullen plenair afsluiten met een bespreking van een actueel onderwerp.

De dag begint om 12:45 in de zaal boven het gerecht (GR 1.176) met een lunch. Er zullen in de middag twee workshoprondes plaatsvinden en uiteraard wordt er afgesloten met een gezellige borrel.

Je kunt je inschrijven via de button (bovenaan, naast ‘schrijf je in als associate’) op de homepage van eques: www.equesnijmegen.nl
Je kunt hierbij een voorkeur doorgeven voor een workshop bij een van de bedrijven. Vergeet niet je CV te uploaden! We zien jullie graag bij de Dag van de Legal Counsel!

P.S.: het college aansprakelijkheidsrecht dat op deze middag zou plaatsvinden is verplaatst naar de ochtend. Zie voor meer informatie het bericht op Blackboard.
Previous post

Overname NXP door Qualcomm: een analyse

Next post

Dag van de Legal Counsel: Foto's